Folia PVC 0,50x1100m TnP
In stock
Description / Folia do żywności PVC 50 cm długość 1100 m, TnP żółta
Zastosowanie
Folia spożywcza PVC Think’n Pack o szerokości 50 cm i długości 1100 metrów to wydajne rozwiązanie do profesjonalnego pakowania żywności. Przeznaczona do jednorazowego pakowania m.in. pieczywa, wyrobów cukierniczych, warzyw, owoców, mięsa, drobiu, ryb, wędlin, serów i dań garmażeryjnych. Nie należy stosować jej do pakowania tłuszczów, olejów ani żywności w zalewie olejowej. Może być używana w chłodniach i mroźniach oraz do krótkiego podgrzewania do 70°C (do 2 godzin) lub 100°C (do 15 minut). Rekomendowane przechowywanie: 0–30°C, w suchym miejscu, maks. 6 miesięcy od daty produkcji. Przed użyciem zaleca się 24-godzinne aklimatyzowanie rolki w pomieszczeniu pakowania.
Zalety
- Wymiary: 50 cm x 1100 m – bardzo wydajna rolka do zastosowań profesjonalnych
- Grubość: 9 mikronów – trwała, odporna na rozdarcia
- Kolor: żółty – klasyczny odcień dla branży spożywczej
- Pomaga przedłużyć świeżość produktów – ogranicza dostęp powietrza
- Zachowuje właściwości fizyczne i organiczne produktów
Dlaczego warto?
- Profesjonalna jakość – sprawdzona w handlu i przetwórstwie
- Chroni i eksponuje – doskonałe połączenie funkcji i estetyki
- Bardzo długa rolka – idealna do intensywnego użytkowania
- Bezpieczna dla żywności – zgodna z przeznaczeniem kontaktowym
Najczęstsze pytania
Do czego najczęściej stosowana jest ta folia?
Do pakowania pieczywa, warzyw, mięs, wędlin, serów i dań gotowych w warunkach chłodniczych.
Czy nadaje się do krótkiego podgrzewania?
Tak – do 70°C przez maks. 2 godziny lub do 100°C przez maks. 15 minut.
Czy można nią pakować produkty tłuste lub w oleju?
Nie – folia nie jest przeznaczona do pakowania tłuszczów, olejów ani produktów w zalewie olejowej.
Zapoznaj się ze szczegółową specyfikacją
Zastosowanie
Folia spożywcza PVC Think’n Pack o szerokości 50 cm i długości 1100 metrów to wydajne rozwiązanie do profesjonalnego pakowania żywności. Przeznaczona do jednorazowego pakowania m.in. pieczywa, ciastek, makaronów suchych, wyrobów cukierniczych, warzyw, owoców, grzybów, mięsa, drobiu, ryb, wędlin, serów, dań garmażeryjnych oraz żywności mrożonej i głęboko mrożonej. Nie należy stosować jej do pakowania tłuszczów, olejów ani żywności w zalewie olejowej. Folia nie może być używana w kuchence mikrofalowej ani piekarniku. Może być stosowana w chłodniach i mroźniach oraz do krótkiego podgrzewania: do 70°C (do 2 godzin) lub 100°C (do 15 minut). Warunki stosowania: każdy czas przechowywania w warunkach mrożenia i chłodzenia lub do 30 dni w temperaturze 5°C < T ≤ 20°C. Zalecane przechowywanie: 0–30°C, w suchym miejscu, maks. 6 miesięcy od daty produkcji. Przed użyciem należy przechować rolkę przez 24 h w pomieszczeniu pakowania.
Zalety
- Wymiary: 50 cm x 1100 m – bardzo wydajna rolka do zastosowań profesjonalnych
- Grubość: 9 mikronów (receptura SP 8–18 µm) – trwała i odporna na rozdarcia
- Receptura SP – mniejsza przepuszczalność, rozciągliwość i kleistość niż MG, ale większa wytrzymałość mechaniczna
- Kolor: żółty – klasyczny odcień dla branży spożywczej
- Pomaga przedłużyć świeżość produktów – ogranicza dostęp powietrza
- Zachowuje właściwości fizyczne i organiczne produktów
Dlaczego warto?
- Profesjonalna jakość – sprawdzona w handlu i przetwórstwie
- Chroni i eksponuje – doskonałe połączenie funkcji i estetyki
- Bardzo długa rolka – idealna do intensywnego użytkowania
- Bezpieczna dla żywności – zgodna z przeznaczeniem kontaktowym
Najczęstsze pytania
Do czego najczęściej stosowana jest ta folia?
Do pakowania pieczywa, ciastek, makaronów suchych, warzyw, owoców, mięs, wędlin, serów i dań gotowych w warunkach chłodniczych i mroźniczych.
Czy nadaje się do krótkiego podgrzewania?
Tak – do 70°C przez maks. 2 godziny lub do 100°C przez maks. 15 minut.
Czy można nią pakować produkty tłuste lub w oleju?
Nie – folia nie jest przeznaczona do pakowania tłuszczów, olejów ani produktów w zalewie olejowej.
Czy można używać jej w mikrofalówce lub piekarniku?
Nie – folia nie nadaje się do tego typu zastosowań.